Tintahal Design

Tokió és egyéb furcsaságok - Hentai, pachinko és j-pop, azaz sex & drugs & rock'n'roll

2011. március 08. - dr. bíbic14

Vallás a gyakorlatban fejtágításunk után vissza a fősodorba: Shinjuku felhőkarcolói után elsétáltunk az ebben a negyedben található ún. Electric street-hez, ahol a neonreklámok sűrűsége és fénye a Nap fényerejével vetekszik. Itt láttunk először igazán közelről Pachinko klubot, ahol a japán utcák zsivaja és fényorgiája egy csendes éjszakai alpesi rét eseménytelenségének tűnt. A pachinko klub lényegében egy játékterem, általában több emeletes (meglepő :) és tele van ilyen gépekkel. A japán melós vesz egy tálca apró fémgolyót és beleönti a gépen felül, majd egy gombot nyomkodva adagolja a gépbe, ahol különböző nyílásokon eltűnik a golyócska és remélhetőleg egy másikon többedmagával megjelenik. A gravitáció hatására a megsokszorozódott golyók összegyűlnek a gép alján és a játékos ezeket beválthatja különféle nyereménytárgyakra a kasszánál, úgymint cigaretta, eldobható fényképezőgép, fésű stb. Már ez is fura lehet, hogy emberek ilyet játszanak Japánban, de a legfurább az, hogy mindezt egy olyan zajjal üzemelő gépekkel teli teremben teszik, mintha Tokió minden lakója ütvefúróval bontaná a Fujit. A szónikus sokk után gyorsan étkezde felé néztünk, amikből megintcsak szemlátomást felülreprezentált az egyszeri tokiói utca. Kinéztünk egy akkora gyorskajáldát, ahol összesen 50 centiméternyi asztalhely jut egy vendégnek egy magasított bárszék mellett. Félkörívben ül az egyszerre 6 vendég, középen a pénztáros/pincér a háta mögött a gépként dolgozó szakácsok. A rendelés vagy automatának a segítségével történik (még a bejárat előtt kiválasztjuk az ételt, pénzt bedob, jegy megkap és ha mi jövünk sorra belépünk az "étterembe" csak a jegyet kell odaadni és jön a kaja azonmód) vagy szóban történik, esetünkben ugye mutogatással.... Ezek a kifőzdék működésüket tekintve meglehetősen hatékonyak, átlagban egy ember nem tölt el 6 percnél több időt el itt, de igazából ki is néznek az üvegajtón túlról, ha sokat pepecselsz, mert jönne be a következő vendég.  A japán ember ilyen helyeken szó szerint tápol, eszetlenül gyorsan szürcsöli a rament, dönti magába a rizst (nem emeli a pálcikát csak söpri a szájába a cuccot a csészéből). Kellemes meglepetés volt egyébként, hogy mindig volt ingyen tea az étkezdékben, és meleg vizes törölköző. Egy-egy ilyen helyen nagyon gyorsan és elég olcsón lehetett meleg ételhez jutni, így szinte mindig valamilyen hasonló helyen ettünk, hacsak Bálint nem sírt, hogy most már együnk-igyunk valami igazán autentikusat a ramen/rizs/udon kombón túl. Így jutottunk el egy igazán jó halvendéglőbe vagy tradicionális japán étterembe, így szakézgattunk néha és így ettünk kínai étteremben is, persze véletlenül. De legalább tudtunk kínaiul is beszélni Japánban, ami azért is nagy szó mert megértettek minket :)    

A bejegyzés trackback címe:

https://tintahaldesign.blog.hu/api/trackback/id/tr722710299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-bb- 2011.03.08. 09:13:41

A hal éttermes kép is sokat mondó, egyszerre hoznak mindent millió kis edénykében és a fogyasztás sorrendje szabadon választott.

Kép:
picasaweb.google.com/bibalint/Tokyo2011?authkey=Gv1sRgCK7N2bC93tnD8wE&feat=directlink#5571935128985637426

Gecckopé 2011.03.08. 14:43:54

ó igen.. a kisebb tálakban heverő dolgok mibenlétét csak találgatja az ember, állagról és színről próbálva beazonosítani, hogy mi-mihez passzol. Sebaj, jön a "lessük meg a japánokat" felkiáltás, minekutána kiderül, hogy itt bizony mindent mindenhez leginkább kötetlen sorrendben összevissza! Jó étvágyat :) nyami

dr. bíbic14 2011.03.08. 21:05:03

Pachinkóról annyit még, hogy mivel Japánban a szerencsejáték tiltott foglalatosság (pénzben játszani) ezért a golyók és a beváltható nyeremények maradtak. Val.szeg ezért a nagy népszerűség is, amit generál ez az ostobának tűnő játék.

Gecckopé 2011.03.08. 21:56:12

és tegyük hozzá, hogy erre épül a maffia is, amennyiben egy nem túl távoli kis zugban/újságárusnál/stb. ezeket a nyereményeket pénzzé lehet tenni, szóval ha áttételesen is, de megvan a lehetőség a pénzért játékra. Persze a szebb része mikor pachinkót közvetít a TV! Nincs is annál izgalmasabb :)
süti beállítások módosítása