Tintahal Design

Tokió és egyéb furcsaságok - Megérkezés

2011. február 28. - dr. bíbic14

Ott tartottunk, hogy "hurrá leszálltunk végre", irány a csomagokért! Laza bőröndcsekkolás és kint vagyunk a váróban. Itt jegyezném meg, hogy Narita Ferihegyhez képest úgy viszonyul, mint a bengáli tigris a porcicához, szóval van benne valami macskára utaló, de lényegében tök más kategória (ez persze már Frankfurtban is feltűnt, csak Narita ezerszer  stílusosabb már az első percben is, mint német reptársa).

Szóval kint vagyunk meg kéne keresni a vonalat, ami bevisz Tokió szívébe, ahol végre lezuhanyozhatunk, de előtte kaja és piavásárlás. Ez az akció volt egyben az első találkozásunk a mérhetetlen számú italautomatával, amik valószínűleg elszabadulhattak egy robotikai kísérleti laborból és megállíthatatlanul elszaporodtak Tokióban. Kiírtásukra szerintem senki nem tett kísérletet, azon egyszerű oknál fogva, hogy ez egy kurva jó dolog. Hideg-meleg üdítők, teák, ásványvizek a nap bármely időszakában, bárhol ráadásul nem is olyan drágán. Peti itt vette meg első és utolsó 0,5-ös palackos zöldteáját, amit csak a harmadik nap végére tudott meginni, olyannyira szervezetidegen volt az íze a napközis cukros teához szokott gyomornak.

Vettünk még egy szendvicset egy énekelve beszélő szendvicsesembertől (wakarimaaaaaaaas), aztán tűz a Keisei vonalhoz. 1000 jen mínusz egyből, ennyi a jegy ugyanis a város csücskébe Ueno-ba, ahonnan még át kellett szállnunk a JR Tokyo Metro Hibiya line-ra, ami bevitt minket lakhelyünkre Shibuya mellé Naka-Meguro-ba (jó mi?). A metrószerelvényen semmi extra, az emberek annál inkább, mindenki miniszoknyás aki nőnemű, sokaknak maszkjuk van (nőnek, férfinak, idősnek, fiatalnak egyaránt) félvén a betegségektől, amik rájuk tapadhatnak. Az emberek szipognak mindenfelé, mert az orrfújás nem guszta dolog japánéknál így marad a nedv benntartása a testben. Ekkor lettünk figyelmesek arra is, hogy két megálló után az alfelünk lényegében veresre égett ültünkben a 8 fokban is 1000-rel üzemelő fűtés miatt és itt állítottuk fel azt a hipotézist is, miszerint ezért lehet minden nőnek komoly egészségügyi probléma nélkül miniszoknyában léteznie a nap 24 órájában. Egyébként csak kicsit bambultuk az egyébként kifejezetten csinos japán nőket (valójában nem is biztos, hogy csinosak csak hihetetlenül adnak a megjelenésükre, télleg olyanok voltak, mintha a Vogue magazinból léptek volna elő a közép-tokiói nők), mert egymás szemébe nézni amúgy megintcsak nem lehet.

Nem is nézik egymást sem a japánok, kicsit szemérmesen lesütik mindig a szemüket, ha épp úgy adódna, hogy véletlenül mégis kell a szemkontakt valami miatt. Egyébként, ha megláttak minket nem volt különösebb csodálkozás inkább olyan áhítatféle volt a levegőben, de otthon biztos kibeszéltek minket, ostoba gaijinokat, akik a japánok mellett leginkább csövesnek néztünk ki J Nőügyben később rádöbbenünk, hogy lehet, hogy simán halmozottan komplexusosak (magasság, ferdeszeműség, ázsiaiasság stb., de erről még lesz szó szerintem). A metrózásra visszatérve: ez a fő közlekedési eszköz Japánban, számtalan vonal szeli keresztül kasul a várost, aztán a felszínen a taxik a személyautók és végül a buszok voltak a sorrend gyakoriság szempontjából. A metro egyes vonalai egyébként a felszínen is közlekednek elég gyakran, ilyenkor magasvasútként üzemelnek. A történetünk ott folytatódik, hogy a metrózás/átszállás/megérkezés a helyes állomásra után ott állunk 4 térképpel a kezünkben, hogy akkor merre is tovább, ugyanis neve csak a sugárutaknak és a városrészeknek vagy kerületeknek van. Minden más számozott, a taxik is pontos címre telefonszám alapján mennek egyébként a tájékozódás a nagyobb landmarkok mentén történik. 15 perc tétovázás után végül elindultunk a jó irányba a még mindig lefóliázott bőröndjeinkkel, ami a külső szemlélőnek nagyon vicces lehetett. folyt. köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://tintahaldesign.blog.hu/api/trackback/id/tr192690048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fokaorr 2011.02.28. 15:58:38

Nemsemmi, hogy Lenint egy tokioi italautomatanal sikerult lefenykepeznetek! Hogy orul! :D
A borondotok meg becelofanozva vedett volt mindenfele betegseggel szemben.
Hm, japan csinosnoket fenykepeztetek azert?

fokaorr 2011.02.28. 16:58:46

amugy Balint orul neki hogy a nem nyilvanos albumat kiraktad ide?:)

dr. bíbic14 2011.02.28. 17:00:40

abszolút nyilvános. szerintem, de próbáltam hívni, hogy kiposztolhatom-e ide, de nem vette fel a telót úh. így járt. egyébként csak, hogy tudd direkte neked fotóztuk a csajokat. de pszt :)

-bb- 2011.02.28. 19:34:48

Így jártam, de nem gond, azok már válogatott képek :).
A nagyobb baj a blogon lévő kép, itt eléggé rosszul voltam. Sőt az egész utunk alatt itt voltam a legrosszabb passzban. És miért? Mert nem tornáztam eleget a repülőgépen... Viszont a végtelennek tűnő szauna-vonatozás után még egy kicsit rosszabbul lettem. Szóval számomra ez a rész volt a csúcs...

-bb- 2011.02.28. 19:45:11

Ja arról a tárgyi tévedésről nem is beszélve, hogy a Hibiya Line nem JR, hanem Tokyo Metro... Ejnye...

dr. bíbic14 2011.02.28. 21:36:13

@-bb-: igen ezen a képen látszik is, hogy kicsit kiestünk a fókuszból annyira rosszul voltunk :)

dr. bíbic14 2011.02.28. 21:37:05

@-bb-: majdnem a moderál gombra nyomtam, de megúsztad, egyébként igazad van az információ görgeteg maga alá temetett. javítom!

Gecckopé 2011.03.01. 00:03:37

és én is rég leszoktam már az oviteáról, mert az élet úgy követelte, szóval nem azért volt szar a tea, hanem mert egyikőtök sem akarta meginni, még Menyét sem, pedig felajánlotta... :) nomindegy. Nekem a repülő sem fájt, kivéve az álomban arcombavillanó képernyő és a könyöklésre hangerőállító karfa...:P

dr. bíbic14 2011.03.03. 15:49:49

mi az, hogy az élet megkövetelte? cukorbeteg lettél vagy megijedtél mert megnőtt a tokád?

Gecckopé 2011.03.03. 19:45:22

az utóbbi.. meg elkezdett zavarni, hogy hiába veszek akármilyen teát mindig ugyanolyan az íze, míg mások áradoznak a különbségekről..:)))))... illetve mivel már tervben volt a japán út és ott nem foglalkoznak az ízesítéssel, ámde mégtöbbfajta tea van, így gondoltam felkészülök... szóval így.
Olyannyira, hogy mostmegmár durván zavar a citromlé pl. annak nagyon érzem az ízét...
süti beállítások módosítása