Tintahal Design

Túszmarketing

2011. október 17. - dr. bíbic14

Most egy kis szakma. Többieknek már mondtam, de nagyon tetszik az a fajta marketing/PR közelítés, amivel nemrég a cégünk egyik biztosítója az Allianz is élt egyik eDM-jében. Hozzá kell tennünk - mert ez fontos lesz még, hogy ez a biztosító a cégautóink 50%-nak kötelező felelősség-biztosítását végzi (Koli ezt nyelvtanilag meg kéne azért vizsgálni, hogy ez így helyes-e :). 

Tehát az van, hogy ha nem váltok én elektronikus üzemmódra, akkor 2090-re eltűnnek az esőerdők. Ez olyan, mintha a biztosító túszul ejtett volna 45 milliárd hektár (saját területbecslés, elég megközelítő) fás vadont és 2090-ig szisztematikusan fogja irtani, szegény növényeket, ha és amennyiben nem elektricizálódóm. Kemény ma fának lenni, nem kétséges. Megpróbálsz életben maradni, a szmog a városiasodás és a faáruk túltermelése okozta kipusztulástól, erre jön egy biztosító és láncfűrészt tart a homlokodhoz. De most komolyan nekem legyen lelkiismeret furdalásom, de nekik ne? Na má' he' (persze van azért egy kicsi furdalásom ez ügyben default is). A legérdekesebb egyébként, hogy - ahogy fentebb írtam-, gépjármű felelősségbiztosítás apropóján kaptam ezt a levelet; tehát súlyos pénzeket szakít az Allianz azzal, hogy vannak autóink, ami tudvalevőleg nem fákat ültet. Sőt mi több szennyez, mint a szarvasmarhák altestéből a légkörbe tóduló metángáz.

Szóval első körben azt gondolom, hogy az Allianz szántsa fel és hintse be sóval a gépjármű biztosítási igazgatóságot, egyúttal szüntesse be ezen termékeinek forgalmazását. Amennyiben ez megtörténik még 2090 előtt (fontos, hogy ne fussunk ki az időből azért!) a környezettudatosság jegyében megmentek, sőt továbbmegyek ültetek egy fát, amit Lianc-nak fogok nevezni. De ez így hiteltelen még egy picinyt...

A bejegyzés trackback címe:

https://tintahaldesign.blog.hu/api/trackback/id/tr923309280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gecckopé 2011.10.19. 09:37:25

Csudálatos... A lámának meg ottmaradt a keze csücske..

dr. bíbic14 2011.10.19. 09:40:11

a kpek rosszul jelennek meg. ott eltt volna az egész láma. meg az Allianz levele is, de valamiért nem szereti az átméretezést a blog.hu

Gecckopé 2011.10.21. 10:43:15

már ezzel is elégedett lehetsz, mert mikor először felraktad akkor semmit nem láttam a képekből..:)))

Gecckopé 2011.10.21. 10:43:47

node énmeg a kaposvári nyomda webftp-jét keresem, ez nem az?!

dr. bíbic14 2011.10.21. 11:27:00

nem ez nem a, de megpróbálkozhatsz vele
süti beállítások módosítása