Tintahal Design

Rosé a la Balaton

2009. április 16. - Gecckopé

Mert az mindig sokkal finomabb, ha az ember rokontól, baráttól kapja. Belekóstol, és mellékízként megjelenik a szeretet, a törődés, meg a többi buzis termálos érzés, amiről férfiemberek között nem (vagy csak illuminált állapotban) illik nyilatkozni. Mindez összeadódik a déli lejtők napos barázdáiban megszerzett cukortartalommal és a kellemesen emberes alkoholfokkal, ami éjfél körül a derűs munkára és éhgyomorra ráfogyasztva megbízhatóan hozza az érzést: élni jó, élni érdemes. Ez van.

Hiába az értelmetlen munkára rápocsékolt hétvége, a szikvízgyártás magyar sikertelenségtörténetére való kiábrándító ráébredés, az érzés csak jön, csak jön... Pedig ha szegény Ányos annak idején két miatyánk között levédette volna a buborékgyártás elvét, most az örökösök még itt a pannonpuma árnyában is tejben-vajban fürödnének a sok PepsiCocakóla gyártmány hozzájárulásából... Vagy ha nem felejti el megemlíteni, hogy végülis a "Villámdelejes forgony"-t alias dinamót 7 évvel korábban sikerült kifejlesztenie, mint annak a máig is ismeretlen nevű Siemens bácsinak.. ugyeugye? Lehet büszkének lenni, meg lehet sírni. De valahogy annyira érzi az ember, hogy ebben áll a magyarság.. Ez a keserűen vidám és cinikusan savanyú dolog, ami szájízként a rosé után visszatér...

Ami a munkát illeti: Nemsoká találkozhat a nagyérdemű - az inkább Annabáljairól mintsem görögfalujáról ismert - Balatonfüred nyáriesti forgatagaiban egyedi tervezésű nemmondjukmegmelyikóriásüdítőitalcég alupalackjaival, amit mi követtünk el, s aminek tervei közül az elbírálóknak sikerült a legkevésbé invenciózus ámde mégannyirasem innovatív megoldást választaniuk. Sebaj, erre is büszkék vagyunk! :)
Mintahogy a nemsoká megjelenő, s lassan klasszikusnak számító Pillangó c. film alapjául szolgáló regény borítóját is nekünk lehet majd köszönni, a Kelly Number 1. Bestseller kiadó gondoztásában...

A csodálatos Knorr receptkönyvről már nem is szólnék túl sokat (lévén előállításához személyszerint elég kevés közöm volt), csak hogy minden tv-néző ámulhat a szépségén, kecsességén. Egy idézet a könyvből: "Tudta-e, hogy a sültkrumplit úgy fedezték fel, hogy egy Észak-amerikai gazdának leégett a csűrje, ahol a nyers, takarmánynak szánt burgonyát tartotta, és figyelmes lett az onnan áradó finom illatokra."..

Ennek helyrerakását mindenki saját belátására bízva maradunk tisztelettel!

A bejegyzés trackback címe:

https://tintahaldesign.blog.hu/api/trackback/id/tr991067807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. bíbic14 2009.04.16. 10:46:23

nagyon helyénvaló a bejegyzés gratulálok. bár a buzi szó nem túl korrekt ezért én inkább a termált javasolnám helyette

fokaorr 2009.04.16. 11:49:02

szia nepek
el is felejtettem szoba hozni kedden,
az EUbizottsag megfelelonek talalja hogy a roze keszitesenek modja: feher es vorosbor osszeontese...csak porogjon mar fel a piac...most meg azon megy a hajciho, hogy hogyan tuntessek fel ezt a palackon

tehat ha a jovoben messzi foldi rokonaitok/barataitok nagy mennyisegben rozet tukmalnanak ratok, azert kerdezzetek ra az aranyokra :)

Gecckopé 2009.04.16. 12:26:29

nyihehe! Ezaztán a szar... nomondjuk ettől a szakma valószínűleg nem fogja ezt befogadni és kebelére ölelni, úgyhogy lesznek majd a pancs "rosszé"-k meg a normális rosék...

"Rosé - Színében piros színárnyalatú, ízében fehérbor jellegű. A magyar bortörvény szerint csak kékszőlőből készülhet. Színe a sárgástól a világospirosig terjed.
Rövid bor. Kis extrakttartalmú, vékony, illat- és zamatszegény bor."

Gecckopé 2009.04.16. 12:46:21

ja.. most jövök rá, hogy az nem rosé lesz hanem cuvée.. node mindegy..:) ezzel valszeg lesz még egy kis problémájuk..:)... nopersze ott sem a vöröset keverik a fehérrel..

"Eredetileg a pezsgő készítéshez házasított és egalizált alapbort nevezik cuvée-nek. A mai értelemben többfajta tudatos arányban házasított bort nevezzük cuvée-nek."

fokaorr 2009.04.16. 12:49:45

igen azt vagom, hogy a magyar bortorveny ertelmeben csak kekszolobol, de ha meghozza a vegso dontest az eu, akkor nem tudom melyik lesz az amit alkalmazni kell

sokat irtak rola de kb: www.fvm.gov.hu/main.php?folderID=2389&articleID=13917&ctag=articlelist&iid=1


nem idetema, de:
borhirek.blog.hu/2009/04/15/kinabol_is_neveztek_a_gyulai_palinkafesztivalra_1

jehehe, jonnek par cirok kungfu-val, brrr:)

Gecckopé 2009.04.16. 13:11:59

De mennyire nagyon óvatosak és aranyosak a cikkírók meg a nyilatkozó szervezők! A pálinka kifejezést csak a magyar italokra használják, ami külföldről jött az "gyümölcspárlat"...:) Mer ami Hungarikum az Hungarikum... éljen a kátyú!
süti beállítások módosítása