Tintahal Design

Tokió és egyéb furcsaságok - Ginza

2011. március 11. - dr. bíbic14

Chiyoda-ból egy könnyű sétával elértük Ginzát, ami merőben más képet mutatott az eddig Tokióban látottaktól, bár az egy emberre eső felhőkarcolók száma itt is nagyon magas volt, viszont valamivel rendezettebb sőt mondhatni elegánsabb volt mondjuk egy akihabarai látképnél.
Ez mondjuk annak is köszönhető, hogy a világ vezető márkáinak (legyen szó divatról, számítástechnikáról, szórakoztató elektronikáról) itt vannak a flagship boltjai hihetetlenül fényűző portálokkal, (itt már ugye nincsenek árak egy Louis Vuitton kirakatban). A boltok előtt parkoló limuzinokban és egyéb egzotikus luxusautókban sofőr várja a shoppingoló nagyságos asszonyokat, akik mögött az adott bolt alkalmazottai hozzák viszik az új  MacBook Airt és a Louis Vuitton utazótáska kollekciót. A mondás itt majdnem igaznak bizonyult, miszerint a kerítés is kolbászból volt, azzal az apróbb módosítással, hogy itt még a tűzcsap is krómozott volt.
Egyszóval zavarbaejtő a hely na. Viszont van ám egy sötétebb oldala is Ginzának (ahogy a törpök is mondják az élet nem csak játék és mese), hiszen a számtalan irodista megfáradva a munka után hol keresné jól megérdemelt pihenését, (nem nem a családjánál), hanem a hagyományos ivókban, amik kb. úgy néznek ki, mintha itt maradtak volna a shógunátus idejéből (azt hiszem ezt nevezik tradícionálisnak). Itt isszák magukat eszméletlenre a sararyman-ek (ugye "l" betű nem játszik Japánban) nyakkendőjüket a homlokukra húzva, kampait ordítva, de persze nem sokat, mert a legtöbb japán ember genetikailag nem bírja annyira az alkoholt. Szerencsétlen irodisták itt 60 órát húznak le egy héten minimum és sokan bele is halnak a munkahelyi stresszbe (ezt hívják karoshi-nak). Helyileg ezek az ivók szerényen a Ginzát is keresztező vasút és metróvonal alatt húzódnak meg (itt vágtat el a felhőkarcolók között a Shinkanzen is), illetve pár utcával távolabb különféle szolgáltatásokat nyújtó, adult jellegű üzleteket is találtunk enyhítendő a prezentáció és report-készítő tömegekben keletkező feszültségen (vigyázat, ide csak 18+ nép klikkeljen).  Ginzában még voltunk a Sony buildingben megnézni, hogy néz ki majd a jövő, de annyira nem voltunk elragadtatva a legújabb fejleményektől, maga a showroom is csak egy fél emelet lehetett fényképezőgépekkel, HD kamerákkal szóval semmi holografikus kivetítő, vagy transzportáló berendezés nem volt kiállítva. Mondjuk a Canon bemutatótermében nem voltunk :)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tintahaldesign.blog.hu/api/trackback/id/tr72719212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása