Tintahal Design

Szerves anyag

2011. szeptember 05. - dr. bíbic14

Olyan bőséges történéssorozattal súlyosbított volt a nyár (globálisan tekintve), hogy az csak na. Igaz mi, mint Tintahal mindig kimaradunk a nagy turbulens és kataklizmikus dolgokból. Nem jut ki nekünk a világválságból, chipsadóból, földrengésből, utcai harcokból, árokásásból, hulliganizmusból, meltdownból. A világóceán közepéből kiemelkedve, kősziklaként álljuk a felkorbácsolt tarajos hullámokat. Business as usual mondhatni. Vagy dolgos apátia. Itt van például a mai nap. Lássuk a listát! Knorr pörkölt artwork, szexi (!) Lipton key visual, Hohes C papírtálca, Dél-Afrikai borok plakát és árlista. Olyan mintha valami szürreális kollázst néznék Kolitól, de valahol minden mindennel összefügg. Ha nagyon akarjuk. 

De van még érdekesebb: ma kaptam egy levelet (szoktam sokat de ez hasznos is volt!) a számlázó programunkat fejlesztő cégtől. Ez állt benne:

"Mit lehet tenni a magas árfolyamok ellen?"

 A válasz igazából nagyon egyszerű és kézenfekvő, de nem könnyű megoldani:

Értékesítsen valutában, vásároljon forintban, azaz EXPORTÁLJON!

oké. valamivel lentebb pedig (azon cégeknek ajánlott tanács, akik valamiért nem tudnak exportálni):

 

De nézzük, hogy még mit lehet tenni a magas frank vagy euró árfolyam ellen. Még két dolgot tehetünk:

 

  • Optimalizáljuk a költségeinket.

  • Növeljük a bevételeinket.

És még mondják a hater-ek, hogy nincs semmi megoldás. Itt van pl. a sarki kocsma, ami nemsokára be fog zárni sajnos és ahol az Árpád-kori linóleum padló alatt a beton is felszakadozott és darabosan ropog a betérő vendég lába alatt, ráadásul a sör igazából sárga víz a vendégek pedig szürke füst-zombik. Holnap bemegyek és először bepróbálkozom a költségoptimalizálást elővezetni, ha nem érek célt jolly jokerként bedobom a bevételnövelést... Ezután megteszem ugyanezt a környékbeli hasonlóan lepusztult fodrászülettel, 100 forintos bolttal, hamburgeressel, papírbolttal, cipőbolttal, stb. Ha ezek után tönkre mennek, akkor csak magukra vethetnek az ostobák.

Na persze nem ők a target audience. Veszhetnek. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tintahaldesign.blog.hu/api/trackback/id/tr62847527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gecckopé 2011.04.22. 14:24:02

feleslegesen kidobott százezrek? őőő? főleg felesleges tárgyakra? :)))))... remélem nem a jövendőbeli kardomról beszélsz te vöröspanda! :).. az ölésről ingyenes rehabokon szoktatják le az embert egyébként, pl tökölön vagy szegeden... svájcban nem élnek emberek én úgy hallottam egy tehéntől...

dr. bíbic14 2011.04.22. 15:05:48

persze és naná, hogy a kardodra gondoltam, de az imént vettem egy roma fiatalembertől egy eredeti Ming-korabeli vázát. azsevolt olcsó. de eredetinek tűnik az van ráírva, hogy made in china.

Gecckopé 2011.04.22. 15:28:25

nem vagy rendes... pl bicajozni sem tudsz bicaj nélkül, de élni meg bőven.. szóval akkor a bicaj felesleges? :))))
de egyébként igen, celebek vagyunk, ezen dolgozol a fészbúkon, nem?... remélem lassan kijön hozzám a tévé2 forgatni...

dr. bíbic14 2011.04.24. 15:57:14

ezt a kérdést még te hoztad föl a szentendrei öntözőrendszer kapcsán. akkor most fordult a kocka? két kard árából megvolt az öntözés, most meg itt izélsz a bicajjal, hogy felesleges. persze hogy felesleges hiszen, ami közvetlenül nem szükséges az életben maradáshoz mind mind luxus. kérdezz csak meg egy szomáliai falusi öreget :)

Gecckopé 2011.04.24. 23:38:17

hmmmm..... mivan? a szentendrei kert öntözése egy olyan dolog amit meg tudsz oldani többféleképpen... Az egyik költséghatékony, mulatságos és egy zsebkendőnyi kertnél teljesen érthető, a másikról meg csak a mulatságosság mondható el... Bicajozni bármennyire is fáj nem tudsz bicaj nélkül... tökmás dolog.. azon persze lehet vitatkozni, hogy lehet egy 14ezres teszkóbicajjal is bicajozni illetve megveheted (mint ahogy mindahányan megvettük) a nem egy szezonon át tartó kerékpárt, illetve van a felsőbbfok amire meg Primusz úr vágyik, de ami felőlünk nézve öntözőrendszer kategória..:)...
Nomost kardozni ugye nehéz kard nélkül... ez bicajkérdés.. megnyugtatlak, kardból ez az alsókategória... :)))))).... szóval a kocka cseppet sem fordult.. Természetesen a szomáliai öreg kurvára leszarja mindezt, mert ha megvan a napi 1 pohár víz két lédús lárvával akkor már a víz sem kell és öröm... ez nem volt kérdés sohasem...

Gecckopé 2011.04.24. 23:53:03

egyszer lesz házunk tuti csináltatok egy olyan öntözőrendszert ami egyszerre medence, grillkályha és xbox is, s ha összecsukom akkor ipadként funkcionál, vagy kardként, két fülhallgatóval tuningolva bicajként. De mindenképp csatlakozik netre, hogy amikor a szomáliai nyaralónkban leszünk, akkor facebookon keresztül tudjam locsolni a kertet csak úgy, napjában 4szer, és ezt HD-ben rögzítve le is vetítem (mindekettő beépített funkció) a szomjazó szomáliai szamojédeknek!..:)))) no?

Gecckopé 2011.04.25. 00:11:24

egyébként öntözőrendszerre is van olyan indoklás ami átviszi simán az ötletet a szellemi védőbástyáim jobbról mélysötétbe vesző vonalán, csak ez még nem hangzott el tőled, és addig nem ér ;)))))).... részemről meg persze választhattam volna a pilates-t is sportnak és akkor max. egy polifoamra kellene beruháznom.. Ez megint teljesen más kérdés... Mivel celebek vagyunk mostmár figyelnünk kell ezekre a kis nüanszokra heheheh

dr. bíbic14 2011.04.26. 11:33:25

az utolsó kommented utolsó mondatával értek egyet. ha celebek vagyunk akkor igenis dőzsöljünk az aranyporral hintett királyrákban!

Pali 2011.09.08. 13:43:17

fura a komment ido

Gecckopé 2011.09.12. 00:18:07

nemtom hogy jött ide át egy másik bejegyzés összes kommentje..
süti beállítások módosítása