Tintahal Design

Te meg hovávalósi vagy?

2009. augusztus 24. - dr. bíbic14

Nos ez volt a Sziget idei mottója. Olyannyira, hogy az utolsó nap egy koncert közben, már automatice, -egy meghatározhatatlan nemű és korú humanoidtól- angolul kértem tüzet, mire kiderült, hogy magyar volt. Na ez apáim, ez basszameg multikultúra a javából, ilyet a magyar ember egyszer lát egy évben, (persze neki ez is sok). Ha valaki szeretne toleranciát gyakorolni és gyakoroltatni, más népek/nemzetek fiait/lányait elfogadni és megérteni, valamint kultúrális sokszínűségét fitogtatni és fitogtattatva látni, akkor itt lett volna a helye! És nem a bábarekettyei utasellátóban kurvaanyádgyurcsányozni, (ugye, ugye magadra ismertél!).

Szóval most jöttem rá, hogy a "one world", "one love" és "peace" szavaknak lehet tartalma is. Ehhez persze kell egy ilyen Sziget szerű hely, ahol minden összesűrűsödik, aminek van értelme és minden értelmét veszti, aminek nincs. Vigyázat újabb popkultúrális bölcsesség: szex-drogok-rockandroll. Itt a pont! Ez az amitől működik a Sziget, aminek van értelme és már Buddha is megmondta (csak más volt akkor még a szava járása, de ma tuti ezt mondaná). Minden más sallang és szemfényvesztésen belüli szemfényvesztés. Itt mindenki tudja, hogy milyen az, amikor -kezdve a fekete francia bölcsésztől, a zsidó holland könyvtároson át az amerikai egyetemistákig, befejezve a sort liberális román építészekkel és szerb faith no more fanatikusokkal, valamint a mexikói-belga hippicsaláddal-, felcsendül a Turisas finn mulatós trollmetál zenéje és egy óriás lényként izzadjuk tele a koncertsátrat! Semmi kétség itt mindannyian egy porból vétettünk, mindannyian egyszerre ordítjuk a Diggin' the grave-t, mindannyian ugyanazt a sört isszuk és ugyanúgy hányunk, ha kell, és ugyanazt a kurvadrága kolbászt esszük napra nap. És igen, a Toi-toiban mindenki egyenlő, és mindenki után egyaránt bokákolni valóan undorító bűz marad! Keep peace alive! Ez itt a lényeg!

Persze vannak mindig Sziget ügyben fikázók (mer' azért földrajzilag mégiscsak itt van ez a feszt...), de higgyétek el, mind egy merő kamuhegy csak, és aki szarozza a Szigetet, az egyszerűen szerintem nem érti a lényeget. Mert annak az embernek nincs szíve. Csak esze. És akkor télleg nem jó a Sziget. Az hogy belebotlasz lépten nyomon egy olyan emberbe/koncertbe/előadásba/élménybe/ízbe/illatba, amihez közöd nincs vagy legalábbis nem számítottál rá... ilyen intenzitással, máshol sehol nem kapod meg... és akkor leméred mennyit ér ez pénzben, hosszban, kilóban, ízben, hangerőben, zenei tudásban. Értelme van-e? Ugye, nincsen.

Egymillió példát hozhatnánk fel erre a különleges meg nem fogható dologra, de azt se tudnám hol kezdjem... Mindegyik egy külön bejegyzés lehetne, de már így is hosszú ez a poszt.

Szóval dióhéjban: a Tintahal különleges 2/3-os kommandója kitűnően érezte magát kint, és megtalálta a számításait.

Ja és pont elég volt ennyi, mert másnap bíbic14 megbetegedett, de később rájött miért: a 6 nap után túl gyorsan állt vissza normál üzemmódra a "multitoxic mode"-ról, pedig a fokozatosság elve segített volna... De már jól van ő is.

Jövőre pedig vagy itt, vagy egy másik feszten találkozunk igazi, szeretetteljes mivoltunkkal, aki népek és nemzetek feletti lénnyé fog átvedleni, és amikor felteszik neki a címbéli ominózus kérdést, akkor azt suttogja ordítva, hasistól és pálinkától szétmetszett aggyal, hogy MINDENHOVÁ!

Gumimaci power!

A bejegyzés trackback címe:

https://tintahaldesign.blog.hu/api/trackback/id/tr351333848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gecckopé 2009.08.24. 10:11:16

Majnem kedvet kaptam tajtrészeg vikingekkel együtt hányni egy pallosmetál koncerten, miközben az én fülemben a walkmanből Pataky Attila dúdolja, hogy gyere őrült!.. érted.. Edda... Mindenesetre köszönöm én személyesen ezt a csudálatosan érzékletes kis beszámolót az internacionális verárjufrom nevében! :)

dr. bíbic14 2009.08.24. 10:14:59

értem Edda, vikingek, mitológia, pallosmetál. de ez nem pallos volt, hanem mulatós metál. a pallos metál komoly műfaj, már aki komolyan veszi ezt meg nem lehet... bár valaki szerint a Life of Agony is trash metál :)

Gecckopé 2009.08.24. 10:33:50

a pallosmetált hol lehet komolyan venni? Nevetség az, te! Főleg a kórusrészek és a visító gitár miközben lovagok, trollok meg nyugorok gugorognak a színpadon. Lásd Lordy. És egy lakodlamon is el lehet rá lötyögni :)

dr. bíbic14 2009.08.24. 10:56:37

ez komoly pallosmetál. nem az a lényeg Te komolyan veszed-e, hanem hogy ők. A Turisas nem vette komolyan magát, de pl. ők eléggé :)

www.youtube.com/watch?v=ZmhxWi5O1gg&feature=PlayList&p=4297559E0C12B87C&playnext=1&playnext_from=PL&index=1

dr. bíbic14 2009.08.24. 11:01:22

Ja és ha már Sziget akkor itt egy igazi pallosmetál csapat a Hammerfall. 2007-ben láttuk is:

www.youtube.com/watch?v=BSDsYmZREwo&feature=channel
süti beállítások módosítása