Tintahal Design

Védett digivilág

2012. január 09. - Gecckopé

Annyira félünk mindentől (ha más nem akkor kényszerből), hogyaztán folyamatosan adhatjuk magunknak az új jelszavakat, nomárha proper az e-mail címünk amit anno behazudtunk a megfelelő rubrikába. Új év új jelszó, vagy minden bejelentkezés új jelszó.. Hálistennek a böngészők meg jegyzik és megjegyzik a jelszavainkat, de azok adatait meg el lehet lopni halászni szivárogtatni. Akkormeg hová a nagy védelem? Én meg A4-es papírra kinyomtattam, szupertitkos.doc néven lementettem (a legfeltűnőbb könyvtáramba, hogy elnefelejtsem hová tettem) az összes jelszavamat, szóval várom a betörőket akik majdan be tudják helyettem diktálni a víz/gáz/villanyóra állásomat, skype-olni tudnak a 6 éve nem használt fiókommal esetleg a routeremen állítanának egy-két pimasz kis értéket.
Szóval ahány nap annyi jelszó, hol van erre az embernek agya? Ha megegyeznek az sem jó, ha megjegyezhetőek (születési-, halálozási-, esküvői-, körülmetélési-dátumok) akkor meg nem biztonságosak, ha rövidek, ha nem összevisszabetűsek (ici, pici, smallcaps, allcaps, húbazzeg), nem szertedobottszámosok, akkor mitsemérnek. De ugye az látszik, hogy nem megjegyezhetőnek kell lennie mert különben feltörik, ellenben ez kizárja a megjegyezhetőséget. Ebben az esetben meg tiltják a bankszámlát (3x próbálkozhatsz, mert az a magyar igazság, a ráadás már nem fért bele), a telefonod automatára kapcsol és felrobban, a bankkártyádat ledarálják, a kocsid többé nem hajlandó kommunikálni veled.
Sőt, ha háromszor veszel egymás után ugyanolyan értékben istock-os crediteket, a kártyád akkor is tiltják, mert ez nagggyongyanús külföldi vásárlás. Nem kérdeznek, nem tájékozódnak, tiltanak. 1984. jóéjt.. ahogy a pink floyd megénekelte: goooodbye blue sky

Támogatónk: Csányi pincészet, Villány - TELEKI Cabernet Savignon 2009
 

A bejegyzés trackback címe:

https://tintahaldesign.blog.hu/api/trackback/id/tr413532868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. bíbic14 2012.01.10. 05:08:00

Bezony váltani kell a jelszavakat sôt. Véletlenül néztem egy Detroit Lions vs. New Orleans Saints amerikai foci meccset, ahol épp arról volt szó, hogy a megjátszható játékok neveit hetente váltják ( tudod amikor beordítja valaki, hogy kék 52-es, de ilyenbôl van vagy 70 kód ). Agyjáték ez is, kicsit olyan mint a sakk csak jobban be kell öltözni.

Gecckopé 2012.01.10. 12:12:14

aha.. ha jól emlékszem neked már régen is problémáid voltak a jelszavaiddal, nekem mostanra telítődött velük az agyam, viszont szánalmas dolog tulajdonképpen, mert ha valaki akarja úgyis feltöri a bármit... ígyaztán tökfölöslegesen terheljük az agyunkat ezekkel a hiperbiztonságos kódokkal, és szorítunk ki emiatt fontosabb infókat (pl már nem emlékszem mi a rendes neved).. nomindegy.. természetesen már megint csak utópisztikus demagóg makimajom voltam :)

Gecckopé 2012.01.28. 22:45:15

hittem szép szavadnak, s mégis megcsalál... g*c*! :)
süti beállítások módosítása