Tintahal Design

Ha van egy magyar barátod...

2011. január 05. - dr. bíbic14

Most olvasom éppen Vonnegut Timequake címűjét (azaz Időomlás) és az elején még van egy szösszenet John Dillinger-ről (nem mellékesen egyébként kifejezetten jó matekmetált toló együttes is van ilyen Dillinger Escape Plan néven és ilyen zenét játszik, na mindegy). A lényeg a lényegen belül, hogy a '30-as évek ál-Robin Hoodját, avagy hogy jobban értsétek Viszkisrablóját egy magyar származású kurva dobta fel. A képet árnyalja egyébként, hogy Nagykomlóson Erdélyben született és Ana Cumpanas volt a neve, ám tény, hogy Dillinger elfogása után echte magyarként emlegették a rendkívüli népszerűtlen perszónát, hiszen az Osztrák-Magyar monarchia területén született. Nos visszakanyarodva Vonneguthoz ő ezt írja:

G-men, under orders from J. Edgar Hoover, the unmarried homosexual director of the FBI, shot Dillinger dead, simply executed him as he came out of a movie theater with a date. He hadn't pulled a gun, or lunged or dived, or tried to run away. He was like anybody else coming out into the real world after a movie, awakening from enchantment. He was killed because he had for too long made G-men, all of whom then wore fedoras, look non compos mentis, like nincompoops.

That was in 1934. I was eleven. Allie was sixteen. Allie wept and raged, and we both reviled Dillinger's date at the movie. This bitch, and there was nothing else to call her, tipped off the feds about where Dillinger would be that night. She said she would be wearing an orange dress. The nondescript gink by her side when she came out would be the man the gay director of the FBI had branded Public Enemy Number One.

She was Hungarian. As the old saying goes: "If you have a Hungarian for a friend, you don't need an enemy."

Szóval, ha van egy magyar barátod már nincs szükséged ellenségre. Ez persze nem egy mondás, természetesen csak általánosítás és csak Vonnegut találta ki mert ez a munkája. Más meg telefonközpontos, az is mond sok hülyeséget.

De hogy az FBI igazgatója J. Edgar Hoover buzi volt? Nos ez igaz. Ő volt a fiúja.

A bejegyzés trackback címe:

https://tintahaldesign.blog.hu/api/trackback/id/tr422563865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. bíbic14 2011.01.05. 23:11:56

egyébként megadnám a lehetőséget a szecsői tükör wannabe szerzőjének, hogy írjon ide. szerinted Gecc?

Gecckopé 2011.01.05. 23:15:08

húeza lájkolás mennyire hiányzott ide! BE is lassult tőle az egész blog :)...
Eccerűen nem tudom megszerezni abban a sorozatban az Időomlást amit kigyűjtöttem a Maecenas kiadótól, pedig már Kellyt is ráuszítottam (elfelejtette). Fukka...
De hamár, akkor itt a híres Asimov idézet:
"Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok."

Gecckopé 2011.01.05. 23:16:23

Koli mindenképp, mármintha akar.. úgyis Thal lett jan 1-től papírilag is. :)

dr. bíbic14 2011.01.05. 23:19:06

így azért fentartottad az ingatag médiaegyensúlyt, ezúton is köszönöm az összmagyar népi szeretet nevében. lájkolni jó így ha megosztok mindenki láthatja (+300 olvasó) azt a sok remekbeszabott kakamániás szógyártást, amit véghezviszünk. egyébként a magyarok emberekhez való hasonlítása Vonneguttal élve cseppet dehonesztáló (bár Asimovot idéztél de vonneguti összefüggésben értve). így várhatod, hogy csengessen nálad a Szíjjártó Peti és megvizsgálja az ánuszodat egy süncivel.

dr. bíbic14 2011.01.05. 23:20:26

akkor kolit regisztráljuk, kapacitáljuk, citáljuk elő és ide és ünnepeljük habzóborral!

Gecckopé 2011.01.05. 23:23:24

ésegyébként a Hoover sweethart még él:
wadelhardt.eu/B/s4/Fry.jpg
:))))

dr. bíbic14 2011.01.05. 23:37:58

na a végére egy jó hír!

Gecckopé 2011.01.05. 23:42:14

MIvan? Asimovot csak jó értelemben idézem! Drága Orbán úr, ne tessék haragudni. Mindenesetre a Wikipedián van egy külön Asimov idézetek oldal. A legszebb amit a saját életművéről írt:
"Amiért rám fognak emlékezni az emberek, az az Alapítvány trilógia és a robotika három törvénye. Amiért akarom, hogy emlékezzenek rám, az nem egy könyv. Nem is könyvek tucatjai. Minden egyes dolog, amit írtam párhuzamba állítható, akár túl is szárnyalható valaki más művével. Viszont a teljes életművem nagyságrendben, minőségben és változatosságban megismételhetetlen. Ez az, amért emlékezetes akarok lenni. "
Szóval írj sokat mindenről és boldog leszesz!

dr. bíbic14 2011.01.05. 23:49:05

Izsák kicsit túlbuzgó volt és klausztrofil is. Ez tény! Imádta a kicsi szűk helyeket, erre vonatkozóan nincs valamiféle utalás a gigantomán életműben Sir Gecc te jó lovag?

trakii 2011.01.05. 23:50:24

a szem boldog vagyok. csak mi lehetett a régi jelszó?
a szárnyas fejvadász nem rossz. deaz álmodnake azért.
"habzóbb orr" (Kölcsei)

dr. bíbic14 2011.01.05. 23:52:20

jeeeeeeeeeeeee. kapsz is mindjárt jogosítványokat írni trakii! elektronikus bárányok juppí!

Gecckopé 2011.01.06. 00:04:03

A gigántomán életműben vagy három regény is szól erről a bezártságról...
Trakki a szárnyast majd passzold már, mert amit én néztem annak nagyon kaki a véége, sztem az eredeti vágás azért eredetibb :)))) JA és elég sok PKDick után most találkoztam először egy poztív végkicsengésűvel (Alfa hold klánjai), alig hittem el...

trakii 2011.01.06. 00:23:01

az ubik se rossz, ha, már
nekem a fáradtság hiányzott. ahogy lekapcsol. persze az nem egy filmprodukció.
süti beállítások módosítása